Rıza Çalımbay ve Dimitrios Goutas Basın Toplantısı Düzenledi

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, yarın Ballkani ile oynayacağımız UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. hafta maçı öncesinde futbolcumuz Dimitrios Goutas ile birlikte maçın oynanacağı Sivas 4 Eylül Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay: Ballkani Maçını Kazandığımız Taktirde Çok Büyük Avantaj Yakalacağız

Grup mücadelelerine iyi başladığımızı dile getiren Çalımbay, “Önce Slavia Prag beraberliği daha sonra CFR Cluj’u yendik. Özellikle Romanya’da oynadığımız maçta ne kadar eksik olursak olalım gayet iyi mücadele ettik. Çok iyi bir galibiyet aldık. O galibiyet bizi çok iyi yerlere taşıyacak. İç sahada oynayacağımız Avrupa maçlarını kazandığımız takdirde büyük ihtimalle bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Bizim için en önemli maç, bu maç. Rakip takım için de önemli bir maç. Herkes bu takımı küçümseyebilir. Herkes zayıf takım diyebilir ama öyle değil. Kendi ülkesinin şampiyon takımı. Yardımcı hocamızı da gönderip maçlarını seyrettirdik. Analiz de yaptık, çok iyi bir takım. Zorlanacağımız bir maç olacak, kolay bir maç değil. Bu maçı kazanmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Çalımbay, ligdeki durumumuz ile Avrupa maçlarının karşılaştırılmaması gerektiğini söyleyerek, “Ligdeki gidişatımız ile bu maçlar ayrı. Bu maç bizim için milli maç gibidir. Alacağımız her puan Türkiye için çok çok önemlidir. Bizim bu maça bakış açımız çok farklı. Ligde de benim çok üzüldüğüm maçlardan bir tanesini oynadık. Bu kadar fazla pozisyona girip, bu kadar güzel şeyler yapıp, rakibe yenildiğimiz için çok üzgünüz. Ben takımımın pozisyonlarından dolayı çok mutluyum. Belki de Türkiye’de bu kadar pozisyona girilen bir maç olmamıştır. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Atamıyorsunuz, kalenin içine kadar geldik yine olmadı. Hatay maçındaki pozisyonları yarınki Ballkani maçına da taşıyabilirsek bu sefer değerlendirebiliriz. Çok dikkat edeceğimiz bir maç oynayacağız. Bize iyi bir destek verilmesi gerekiyor. Önemli olan bu krizi yönetmek. Şimdiye kadar başarısız bir sezonumuz geçmedi. Biz iki kulvarda mücadele ettiğimizde zorlanıyoruz. Bundan önce Avrupa’ya gittiğimiz zamanlarda baktığımız zaman ne zaman Avrupa olayı kesindi biz çıkışa geçtik. Biz yine de iki kulvarı yürütmeye çalışacağız. Yarınki maç bizim için final maçı gibi bir şey. Kazandığımız takdirde çok büyük bir avantaj yakalayacağız. Taraftarın desteğine de çok ihtiyacımız var. Şimdiye kadar hiç başarısız sezonumuz geçmedi yine aynısı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Dimitrios Goutas: Taraftarımıza Yarın Güzel Bir Futbol ve Galibiyet İzleteceğiz

Defans oyuncumuz Dimitrios Goutas ise, yarın iyi bir takıma karşı mücadele edeceğimizi belirterek, “Tamamen genç oyunculardan kurulu ve iyi bir mantalite ile iyi bir futbol ortaya koyuyorlar. Rakibimizin buraya futbol oynamaya geldiği tamamen aşikar. Bizim öncelikli olarak yapmamız gereken şey; kendimize bakmak, planlarımıza uygulamak. Takımımızda çok tecrübeli isimler var. Bizim kalitemiz çok yüksek. Taraftarımıza yarın güzel bir futbol ve galibiyet izleteceğiz. Şu anki gidişatımız iyi değil ama biz normalde çok iyi takımız. Bizim için her maç final. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu maçı yendiğimiz takdirde psikolojimiz daha iyi olacak. Özgüvenimiz yerine gelecek. Bu yüzden o maç bizim için çok kritik.” ifadelerini kullandı.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.